Республіканці закликають спікера Джонсона піти у відставку

Читать на русском
Республіканка Марджорі Тейлор Грін заявила, що спікер Палати представників Майк Джонсон зрадив республіканських виборців після схвалення нової фінансової допомоги Україні.
Фото: Associated Press

Після того, як у суботу, 20 квітня, нижня палата Конгресу США схвалила законопроєкт про допомогу Україні, представниця Республіканської партії Марджорі Тейлор Грін закликала до усунення Майка Джонсона з посади спікера Палати представників.

Про це повідомляє CNN.

У Конгресі США заявили, що республіканці «інфіковані російською пропагандою»Американські конгресмени Майкл Маккол та Майк Тернер заявили, що частина Республіканської партії США була інфікована російською пропагандою.

За словами Грін, Джонсон «зрадив» виборців-республіканців після того, як конгресмени схвалили нову допомогу Україні, тому має піти у відставку. Якщо він не зробить цього добровільно, вона пообіцяла винести це питання на голосування.

«Спікерство Майка Джонсона завершилося. Він має вчинити правильно – піти у відставку і дозволити нам рухатися вперед у контрольованому процесі. Якщо він цього не зробить, він буде звільнений», – сказала Грін журналістам.

Видання зауважує, що якщо Грін та її прихильники реалізують свою погрозу щодо проведення голосування про звільнення Джонсона, йому, ймовірно, доведеться розраховувати на підтримку демократів, щоб зберегти свою посаду.

Також зазначається, що щонайменше троє республіканців поділяють позицію Грін.

Водночас конгресмен-республіканець Майкл Маккол, який очолює Комітет із закордонних справ, висловився за підтримку спікера.

«Я думаю, що акції Майка Джонсона сильно зросли, бо він вчинив правильно. Думаю, що в нього все буде гаразд», – сказав Маккол в інтерв'ю ABC News.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників американського Конгресу прийняла законопроєкт про надання майже 61 млрд доларів допомоги Україні. Більша частина цієї величезної суми піде на військову підтримку. Цей документ ще має пройти схвалення Сенату та президента.

Лідер демократичної більшості у Сенаті США Чак Шумер заявив, що Сенат голосуватиме за законопроєкт у вівторок, 23 квітня, а президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проєкт з допомогою якнайшвидше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: