Байден закликав Сенат якомога швидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні

Читать на русском
Президент США Джо Байден закликав Сенат якомога швидше розглянути законопроєкт про допомогу Україні  і надіслати на підпис у Білий дім.
Фото: finbalance.com.ua

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про військову допомогу для України. Він також зазначив, що законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню є «чітким меседжем» про лідерство США у світі.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування наших інтересів національної безпеки та чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені.

У цей критичний переломний момент вони об'єдналися, щоб відповісти на виклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями», – йдеться у заяві президента.

Байден закликав Сенат швидко проголосувати цей законопроєкт і надіслати його йому на підписання.

«Я закликаю Сенат швидко надіслати цей пакет на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою», – наголосив президент США.

Нагадаємо, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад 60 млрд доларів підтримки нашої держави. Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США.

Раніше в Сенаті повідомили, що під час розмови між президентом США Джо Байденом і лідерами Конгресу було досягнуто «консенсусу» щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: