Прокуратура перевіряє причетність двох військових до розстрілу поліцейських на Вінниччині

Читать на русском
Сили оборони заявили, що рік тому підозрювані були у складі 28-ї окремої механізованої бригади, а зараз є чинними військовими та проходять службу в іншій військовій частині.
novynarnia.com

Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону перевірятиме причетність до вбивства поліцейського двох військовослужбовців ЗСУ.

Про це повідомляють пресслужби Офісу генпрокурора, Нацполіції та Сил оборони Півдня у Telegram.

Згідно з повідомленням прокуратури, у суботу, 20 квітня, близько 01:40 поблизу села Яланець Гайсинського району Вінницької області працівники сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Гайсинського райуправління зупинили легковий автомобіль.

Як відомо, під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.

На даний час проведено огляд місця події, вилучені речові докази, а також перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців.

У соцмережах з'явилося фото розшукуваних стрілків. Як виявилося, це батько та син — Віталій та Валерій Васілаке. На відео з бодікамери поліцейського можна почути, як один з підозрюваних каже, що разом із батьком служить у 28-й механізованій бригаді.

При цьому, Сили оборони заявили, що рік тому підозрювані були у складі 28-ї окремої механізованої бригади, а зараз є чинними військовими та проходять службу в іншій військовій частині.

У Нацполіції повідомили, що загиблим під час нічного нападу є 20-річний Максим Зарецький, який з 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції. Загиблий поліцейський був єдиним сином у батьків.

Нагадаємо, що сьогодні вночі на Вінниччині під час перевірки документів у зеленому Suzuki Grand Vitara було встановлено що в машині перебувають двоє чоловіків у камуфляжній формі, які при спілкуванні з поліцією відкрили вогонь по правоохоронцях.

А нещодавно Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю Управління державної охорони, який підозрюється у вбивстві підлітка на станції фунікулера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: