Загибель помічника Залужного: справу військового передали до суду

Читать на русском
Військовому Андрію Тимченку, який подарував гранати помічникові Залужного Геннадію Частякову і вони вибухнули, загрожує до 15 років ув'язнення.
фото ДБР

Співробітники ДБР передали до суду провадження щодо офіцера з Апарату головнокомандувача ЗСУ Андрія Тимченка, який подарував гранати помічникові головкому ЗСУ Геннадію Частякову.

Про це повідомила пресслужба ДБР у четвер, 18 квітня.

У МВС повідомили нові деталі загибелі помічника ЗалужногоМіністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що внаслідок першочергових слідчих дій вдалося зʼясувати перші обставини трагедії.

Повідомляється, що слідчі завершили досудове розслідування 29 березня 2024 року, а після цього сторони захисту та потерпілих мали змогу ознайомитись з матеріалами справи.

У повідомленні ДБР сказано, що військовий офіцер Тимченко передав товаришу на честь дня народження подарунок із гранатами і не переконався, що іменинник та інші присутні в робочому кабінеті зрозуміли, що він дарує саме вибухові боєприпаси.

«Як наслідок, під час розпакування «подарунка» вдома одна із гранат вибухнула в руках Частякова, який був впевнений що це сувенірні чарки. Від отриманих поранень він загинув на місці, а його неповнолітній син отримав тяжкі тілесні ушкодження», – йдеться у повідомленні.

Офіцер обвинувачується у привласненні та збуті боєприпасів, вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 КК України).

Санкція статей передбачає покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, 7 листопада минулого року у свій день народження загинув майор Геннадій Частяков, колишній помічник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Правоохоронці заявили, що у нього в руках вибухнула граната – один із подарунків, який майор приніс додому.

Гранату йому на день народження подарував колега Андрій Тимченко. У ДБР заявили, що він не попередив колегу про справжність гранатів.

Суд залишив Тимченка без запобіжного заходу. У березні ДБР змінило підозру Тимченку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: