Верховний суд підтвердив 7 років ув'язнення для ексслідчого ГПУ Суса

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для скасування обвинувального вироку, оголошеного колишньому працівнику Генпрокуратури.
Дмитро Сусфото: УНІАН

Верховний суд залишив без змін вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«18 квітня 2024 року Касаційний кримінальний постановив залишити без змін ухвалу Апеляційної палати ВАКС від 04.09.2023, якою колишнього заступника начальника Департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса засуджено до 7 років позбавлення волі. Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційні скарги сторони захисту та підтвердив законність ухвали апеляційного суду», – інформує орган.

Як відомо, ВАКС засудив колишнього слідчого Генпрокуратури Дмитра Суса до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, заборонили обіймати посади в судах, правоохоронних органах та адвокатурі строком на 3 роки та позбавили класного чину старший радник юстиції. Апеляційна палата зменшила строк покарання до 7 років позбавлення волі, залишивши решту рішення без змін.

Нагадаємо, прокурор САП обвинувачувала його у заволодінні майном. Зокрема, під час низки обшуків той вилучив і привласнив: 9025 доларів і ‭192 660‬ грн; ще 8600 грн; гральні автомати, меблі та інші речі за місцем розташування нелегального грального закладу. Уподальшому Сус за 10 тисяч доларів нібито продав ігрові автомати, столи для покеру та рулеток, барні стільці, металеву статую жінки та інші речі, раніше вилучені на обшуках.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: