Верховний суд призначив засідання за скаргою на вирок експосадовцю Міноборони

Читать на русском
Касаційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на рішення про засудження колишнього посадовця оборонного відомства.
фото: pravo.ua

Верховний суд призначив на 5 вересня розгляд скарги на вирок, яким до 4,5 років позбавлення волі засудили колишнього заступника начальника управління військових представництв Міністерства оборони України Дмитра Комаху за пропозицію надання неправомірної вигоди директору департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Андрію Бойку.

Таке рішення 4 квітня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд призначив 4,5 років колонії обвинуваченому експосадовцю Міноборони. Це рішення залишено без змін Апеляційною палатою ВАКС. Комаха та його захисник подали скарги на цей вирок.

«Закінчити підготовку та призначити касаційний розгляд кримінального провадження за касаційними скаргами засудженого (Комахи – ред.) та в його інтересах захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 9 листопада 2023 року в Касаційному кримінальному суді Верховного Суду на 5 вересня 2024 року об 11:30», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд встановив, що ексзаступник начальника управління Міноборони Дмитро Комаха навесні 2021 року пообіцяв передати кошти у розмірі 16,8 млн грн директору департаменту внутрішнього аудиту МО від комерційної компанії. Ця фірма виконує в межах державного оборонного замовлення роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

На думку слідства, кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої «послуги» посадовець управління військових представництв оцінив у 7 млн грн – саме стільки він мав отримати за своє «посередництво» між комерційною компанією і директором департаменту внутрішнього аудиту. Загалом йдеться про близько 24 млн грн.

Як вважають у НАБУ, позитивний висновок аудиту дозволив би приватній компанії отримати повну суму оплати за укладеним контрактом, загальна вартість якого становить понад 400 млн грн, та претендувати на укладення наступних договорів щодо облаштування інших частин системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: