Апеляція ВАКС зменшила покарання для експосадовца ГПУ Суса

Читать на русском
Апеляційна інстанція змінила вирок колишньому посадовцю Генпрокуратури, але залишила йому покаранням позбавлення волі.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила покарання для колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса з 9 до 7 років позбавлення волі.

Таке рішення 4 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 вересня 2023 року Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту та змінила вирок ВАКС від 31.01.2023, яким колишнього заступника начальника Департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України засуджено до 9 років позбавлення волі», – інформує САП.

Суд змінив вирок в частині визнання Суса винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, а саме щодо заволодіння ним частини накопичувальних дисків. Зважаючи на викладене, суд апеляційної інстанції пом'якшив вирок і зменшив строк позбавлення волі з 9 до 7 років. АП ВАКС залишила додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, ВАКС засудив колишнього слідчого Генпрокуратури Дмитра Суса до 9 років позбавлення волі. Прокурор САП обвинувачує його у заволодінні майном. Зокрема, під час низки обшуків той вилучив і привласнив: 9025 доларів і ‭192 660‬ грн; ще 8600 грн; гральні автомати, меблі та інші речі за місцем розташування нелегального грального закладу. Уподальшому Сус за 10 тисяч доларів нібито продав ігрові автомати, столи для покеру та рулеток, барні стільці, металеву статую жінки та інші речі, раніше вилучені на обшуках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: