Винищувачі ЦАХАЛ завдали ударів по базах «Хезболли» в Лівані

Читать на русском
У ЦАХАЛ уточнили, що були атаковані військова база Хезболли в районі Мейс Ель-Джабаль, а також додаткова військова база Хезболли в районі Тайр-Харфа на півдні Лівану.
Defense Express

У понеділок, 15 квітня, ізраїльська військова авіація завдала ударів по двох базах терористичної організації «Хезболла» у Лівані.

Про це йдеться у повідомленні Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) на сторінці у Telegram.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

Згідно з даними ізраїльської сторони, відповідні удари були здійснені нещодавно за допомогою винищувачів.

При цьому, у ЦАХАЛ уточнили, що були атаковані військова база «Хезболли» в районі Мейс Ель-Джабаль, а також додаткова військова база «Хезболли» в районі Тайр-Харфа на півдні Лівану.

«Раніше сьогодні артилерія ЦАХАЛу відкрила вогонь, щоб усунути загрозу в районі Чебаа на півдні Лівану», - повідомляють ізраїльські військові.

Як відомо, 14 квітня ЦАХАЛ завдали удару по великому об'єкту «Хезболли» з виробництва зброї у Лівані.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

Вночі 14 квітня Іран здійснив по Ізраїлю масований удар із використанням ракет та безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу. 99% з них були перехоплені.

Водночас, Іран попередив, що вдарить більшою силою, якщо Ізраїль відповість на останню атаку.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: