Треба лише політична воля: Зеленський закликав союзників захистити Україну так само, як Ізраїль

Читать на русском
Зеленський упевнений, що союзники могли б допомогти Україні у захисті від атак росії за прикладом того, як вони допомогли Ізраїлю відбити удар Ірану.
Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський упевнений, що країни Заходу могли б допомогти Україні у захисті неба від російських атак за прикладом того, як вони допомогли Ізраїлю відбити масований повітряний удар з боку Ірану.

Заява глави держави була опублікована у його Telegram-каналі.

Найбільш масштабні повітряні атаки на ІзраїльНа інфографіці – наймасштабніші повітряні атаки на Ізраїль за останні кілька років. Цими вихідними країну ракетами та дронами атакував Іран.

Він розповів, що питання захисту неба сьогодні було одним із ключових на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

«Фізичний захист не може повністю вберегти від ударів терористів деякі об’єкти. Це може зробити тільки достатньо ефективна ППО. Ми вдячні тим друзям, які це розуміють і швидко відгукнулися на наші заклики підтримати український повітряний щит. Але інтенсивність російських атак потребує більшого єднання», – наголосив президент.

Він зазначив, що союзники, захистивши Ізраїль, продемонстрували, що «таке єднання не лише можливе, а й на сто відсотків ефективне».

«Те саме можливе й у захисті від терору України, яка, як і Ізраїль, не є членом НАТО. І для цього не потрібна активація 5-ї статті, достатньо лише політичної волі», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, увечері 13 квітня Іран розпочав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь на удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян. Сумарно по Ізраїлю було запущено близько 350 ракет і безпілотників. Армія оборони Ізраїлю разом із партнерами збила 99% цілей.

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило масові іранські атаки проти Ізраїлю, а президент Зеленський заявив, що дії Тегерана становлять загрозу для світу так само, як дії рф становлять ризик розширення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: