Апеляційна інстанція оштрафувала голову Одеської райради

Читать на русском
Апеляційна інстанція у зв'язку з неявкою підозрюваного підняли питання штрафу та примусового приводу.
фото: http://1tv.od.ua/

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала 6056 грн грошового стягнення і застосувала примусовий привід до голови Одеської районної ради Одеської області Віталія Барвіненка. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла в Києві.

Таке рішення 10 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до Барвіненка у вигляді застави розміром понад 1 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення, проте в судове засідання Барвіненко не з'явився. За словами захисника, підозрюваний захворів.

«Накласти на підозрюваного (Барвіненка – ред.) грошове стягнення у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 6056 грн. Здійснити привід підозрюваного в судове засідання на 17 квітня 2024 року на 16:00 в приміщення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Виконання ухвали покласти на уповноважених осіб НАБУ», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Барвіненку про підозру. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: