У Білорусі підготували нову групу диверсантів для війни в Україні – ЦНС

Читать на русском
У Білорусі завершилася чергова підготовка спецназівців під керівництвом найманців ПВК Вагнер. Їх готували для диверсій в Україні.
sprotyv.mod.gov.ua

У Білорусі завершилася восьма підготовка найманців ПВК «Вагнер» до диверсійних операцій на території України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву 15 квітня.

«Вагнерівці» могли вступити до лав білоруського спецназу – ЗМІВагнерівці могли увійти до складу новоствореного спецпідрозділу Торнадо Внутрішніх військ МВС Республіки Білорусь.

«Восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у білорусі. За інформацією білоруського підпілля тут пройшов бойове злагодження загін спецпризначення «Граніт». Навчання проводили все ті ж інструктори із ПВК «Вагнер», які знайшли собі притулок саме на території країни союзника росії», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що головним завданням загонів буде диверсійна робота на території України.

На початку лютого розвідка Великої Британії повідомила, що в білорусі залишається менше від тисячі бойовиків пвк «вагнер», але «це грає на руку кремлю і впливає на Україну».

«Скоріше за вск, це пов'язано з тим, що режим у Білорусі поки що не задовольняє інструкторів із «Вагнера» своїм рівнем оплати за послуги, в результаті більшість інструкторів не планує залишатися в країні надовго і тікають у Африку. Там їм більше платять», – додали в ЦНС.

Нагадаємо, Білорусь у квітні розпочала нові військові навчання біля кордону. Перед цим Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не хоче воювати, але готується до війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: