Канада передасть ЗСУ нову партію безпілотних комплексів SkyRanger

Читать на русском
Уряд Канади надасть українським військовим додаткову партію багатоцільових безпілотних авіакомплексів SkyRanger.
Фото: Teledyne FLIR

Уряд Канади надасть українським військовим додаткову партію багатоцільових безпілотних авіакомплексів SkyRanger.

Про це повідомила пресслужба міністерства оборони за підсумками засідання керівної групи Коаліції дронів для ЗСУ.

Як дрони та новітні системи управління змінюють картину сучасної війниНа відео від Слово і діло – про роль дронів та новітнього програмного забезпечення у російсько-українській війні.

Канадська сторона зобов'язалася передати 450 одиниць SkyRanger, які можуть використовуватися для транспортування та доставки вантажів, а також збору розвідувальної інформації. У Міноборони уточнили, що постачання мають розпочатися вже влітку.

Крім того, за підсумками засідання стало відомо, що Литва виділить кошти на виробництво FPV-дронів для України, а Німеччина передасть розвідувальні дрони VECTOR 211.

«Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз», – заявила заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, коаліцію дронів для України було офіційно запущено у лютому. До неї, окрім Британії та Латвії, приєдналися також Швеція, Нідерланди, Канада та Австралія.

Раніше «Слово і діло» розповідало, які ще коаліції для підтримки України створили союзники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: