Російські окупанти готують нову провокацію на Запорізькій АЕС – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти готують чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції й можуть звинуватити у цьому Україну.
Getty Image

Російські окупанти готують чергову провокацію на Запорізькій атомній електростанції й можуть звинуватити у цьому Україну.

Про це повідомляє Генеральний штаб України у Facebook.

Українська розвідка зазначає, що російські терористи можуть провести нову провокацію під фальшивим прапором.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи», – йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що за останні тижні росіяни вже кілька разів намагалися перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС. У Генштабі наголошують на тому, що це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС.

«Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції», – додають у дописі.

Нагадаємо. тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція у суботу, 13 квітня, перевела всі свої шість реакторів у стан «холодного зупину».

Раніше російський диктатор володимир путін повідомив МАГАТЕ про плани щодо перезапуску української Запорізької АЕС. Це ще більше посилює ризики інциденту на найбільшій атомній станції Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: