Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка

Читать на русском
Керівник департаменту кібербезпеки СБУ  Вітюк відсторонений від посади на час перевірки обставин, оприлюднених журналістами Слідство-інфо.
Фото: СБУ

Голова СБУ Василь Малюк відсторонив з посади керівника Департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка на час перевірки через розслідування журналістів «Слідство.інфо».

Про це «Інтерфакс-Україна» розповіли у СБУ.

Прослуховування журналістів Bihus.Info: Рада викликала голову СБУ для доповідіДепутати проголосували за виклик голови СБУ Василя Малюка для звіту щодо стеження СБУ за журналістами Bihus. info.

«На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами «Слідство-інфо», голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов'язків», – заявили у спецслужбі.

Під час перевірки Вітюк проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує завдання на фронті: «Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав до району виконання бойових завдань».

Раніше «Слідство.інфо» опублікувало розслідування про майно родини Вітюка. За даними журналістів, його дружина у грудні 2023-го купила квартиру в елітному ЖК на столичному Печерську. У декларації зазначено, що квартира коштує 12,8 млн гривень, хоча її ринкова вартість перевищує 20 млн. Проте офіційної зарплати на таке житло не вистачило б.

Після виходу розслідування у «Слідство.інфо» заявили, що автору Євгену Шульгату намагалися вручити повістку співробітники ТЦК. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, що на початку року команда проєкту Bihus.Info повідомила, що за ними стежили співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ. Після заяви керівника департаменту було звільнено.

ДБР проводить розслідування у справі про незаконне стеження за журналістами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: