Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до ППО Patriot

Читать на русском
У суботу, 13 квітня, стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot.
Getty Image

У суботу, 13 квітня, стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це пише N-TV.

Відзначають, що через збільшення кількості російських авіаударів по Україні уряд Німеччини ухвалив рішення додатково зміцнити українську протиповітряну оборону.

Раніше Німеччина вже надала Україні дві вогневі установки Patriot.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з німецьким канцлером Олафом Шольцом під час якої подякував йому за Patriot.

«Вдячний канцлеру за рішення щодо постачання ще однієї додаткової системи Patriot в Україну та ракет до наявних систем ППО. Дякую, Олафе, за твоє лідерство! Це справжній вияв підтримки України в критичний для нас час. Закликаю всіх інших лідерів держав-партнерів наслідувати цей приклад», – йдеться у його Telegram-каналі.

Нагадаємо, Європейський парламент відмовився ухвалити рішення щодо фінансування Ради ЄС через затягування країн блоку забезпечити Україну додатковими системами Patriot.

Також повідомляли, що радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в Україні ще є ракети до систем ППО Patriot і Iris-T, але вже відчувається їх дефіцит.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: