За добу на фронті відбулось 60 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Ворог завдав 1 ракетний та 65 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
Укрінформ

Протягом доби суботи, 13 квітня, на фронті відбулось 60 бойових зіткнень. Зокрема, найбільше атак Збройні сили України відбили на Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Війська рф влітку можуть піти в наступ у 4 областях і на Харків – FTРосія влітку може піти в наступ на чотирьох напрямках. Основні зусилля окупантів зараз зосереджені навколо міста Часів Яр, яке розташоване всього за 15 км на захід від Бахмута.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, пункту управління, двох наземних станціях управління БпЛА та зенітно-ракетному комплексу росіян. Ворог завдав 1 ракетний та 65 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 28 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка, Новий, Опитне, Андріївка, Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили сім атак у районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Невельське Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону українських військ.

​​Обстановка на Сході останніми днями суттєво загострилася – СирськийРосійська армія активізувала ведення бойових дій на Східному фронті, за останні дні ситуація там суттєво загострилася.

На Оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації три рази атакував позиції українських захисників у районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснив три безуспішні атаки на позиції українських військ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Нагадаємо, що Сили оборони України за минулу добу знищили ще приблизно 1030 представників окупаційної армії рф. Загальні втрати ворога з початку повномасштабного вторгнення становлять 452 760 військових.

Також ЗСУ знищили на східному напрямку 21 танк та понад 560 дронів ворога за добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: