ЄС додатково виділив мільйони євро на модернізацію українських лікарень

Читать на русском
ЄС додатково надав 5 мільйонів євро на модернізацію лікарень в Україні, які постраждали через війну.
Лікарня в Ізюміфото Volodymyr Matsokin

Європейський інвестиційний банк та міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури уклали угоду, яка передбачає виділення додаткових 5 мільйонів євро для модернізації українських лікарень.

Про це у п'ятницю повідомила пресслужба Мінвідновлення.

Скільки мостів та медустанов було зруйновано та відновлено під час великої війниУ ході війни було зруйновано 346 мостів та близько 1,5 тисячі медичних закладів. Скільки вдалося відновити – на інфографіці.

Як повідомляється, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України уклали нову угоду, спрямовану на підтримку втілення необхідних заходів щодо енергоефективності та ліквідації наслідків воєнних дій, зокрема у секторі охорони здоров'я.

Угода передбачає надання 5 мільйонів євро інвестиційного гранту від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонд E5P). Зазначається, що ці 5 млн євро збільшують загальний грантовий внесок від E5P до 9 млн євро, доповнюючи поточний кредит ЄІБ у розмірі 300 млн євро.

Передбачається, що грантові кошти будуть спрямовані на усунення пошкоджень, будівництво бомбосховищ, встановлення станцій постачання питної води, модернізацію освітлення, ліній зв'язку та вентиляції.

Нагадаємо, уряд Німеччини схвалив план відновлення України. Раніше Україна отримала кошти від Литви на відновлення шкіл та дитсадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: