Вночі українська ППО знищила 16 ворожих дронів

Читать на русском
Вночі 12 квітня сили ППО знищили 16 ударних безпілотників, якими росіяни атакували Україну з окупованого Криму.
Колаж: 24 канал

У ніч проти п'ятниці, 12 квітня, війська рф атакували Україну ударними безпілотниками «Shahed». 16 ворожих дронів з 17 знищили сили протиповітряної оборони України.

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

«У ніч на 12 квітня 2024 року противник атакував 17-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда (Крим) та керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Донеччини», – повідомляють військові.

Зазначається, що 16 «шахедів» збито у межах Миколаївської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Вінницької та Хмельницької областей.

Як повідомляють Сили оборони півдня України, під прицілом ворога була енергетична інфраструктура різних регіонів України. Напружена бойова робота сил ППО на півдні тривала близько 5 годин.

«В нашій операційній зоні збито 7 баражуючих снарядів: 4 на Дніпропетровщині та по 1 на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що внаслідок падіння уламків збитого дрону на Криворіжжі на об’єкті енергетики спалахнула пожежа. Її вдалося локалізувати. Наслідки уточнюються.

Люди не постраждали.

Нагадаємо, вночі 11 квітня росіяни здійснили чергову масовану атаку по Україні, вдаривши 82 ракетами і дронами.

Внаслідок атаки росії була пошкоджена ТЕЦ, яка живить Харків, а також зруйнована Трипільська ТЕС.

Крім того, вдень 11 квітня окупанти вдарили по Миколаєву, в результаті загинули 4 людини і є поранені.

Також російські військові вдарили по селу Великі проходи Харківського району. Внаслідок атаки постраждали четверо мирних громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: