Нідерланди виділять на допомогу Україні додаткові 400 млн євро

Читать на русском
Уряд Нідерландів,  що піде у відставку, виділить додаткові 400 млн євро на допомогу Україні цього року.
Фото: Valentyn Ogirenko/Reuters

Уряд Нідерландів, який іде у відставку, виділить додаткові 400 млн євро на допомогу Україні у 2024 році. Загалом у бюджеті країни на цей рік було закладено близько 2 млрд євро для України.

Про це повідомляє RTL News.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що Україна зможе розраховувати на підтримку Нідерландів і наступного року. Нинішній уряд у своєму весняному меморандумі передбачив на це 1,5 млрд євро – ці кошти спрямують на військову підтримку, реабілітацію військових та відбудову.

Крім того, уряд Нідерландів виділяє фінансування для досягнення стандартів НАТО. Таким чином витрати Нідерландів на оборону перевищуватимуть 2% ВВП до 2026 року. У 2024 році вони становитимуть 2,15%, у 2025 році – 2,05%, а у 2026 році – 2,22%.

Як відомо, Нідерланди вже надали Україні озброєння загальною вартістю понад 2,8 млрд євро. Також країна пообіцяла надати ЗСУ понад 20 винищувачів F-16.

Нагадаємо, Нідерланди виділять 10 млн євро на розслідування злочинів Росії в Україні.

Наприкінці березня стало відомо, що Нідерланди виділять ще 2 млрд євро на військову підтримку України та нададуть новий пакет військової допомоги.

1 березня Україна підписала з Нідерландами двосторонню безпекову угоду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: