ВАКС зобов'язав здійснити привід свідка у справі експрокурора з Кропивницького

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про примусову доставку свідка у справі колишнього прокурора.
Світлана Клюкіна з адвокатомфото: kypur.net

Вищий антикорупційний суд зобов'язав доставити в судове засідання свідка у справі за обвинуваченням колишньої начальниці відділу прокуратури Кіровоградської області Світлани Клюкіної та Сергія Льовіна в одержанні 6800 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора задовольнити. Здійснити привід свідка до Вищого антикорупційного суду для участі в судовому засіданні, яке відбудеться 26 квітня 2024 року о 14:00. Виконання ухвали про здійснення приводу свідка доручити Національному антикорупційному бюро України», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, у 2016 році начальниця відділу процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області Світлана Клюкіна за попередньою згодою із фізичною особою Сергієм Льовіним вимагала та одержала неправомірну вигоду в сумі 6800 доларів за відкликання апеляції в кримінальній справі. Крім того, детективи встановили факт підробки і викрадення офіційних документів.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав винними експосадовців прокуратури Донецької області Максима Кального та Сергія Українського, а також адвоката Андрія Чернишова в одержанні неправомірної вигоди. Українському призначили 7 років позбавлення волі, а Кальному та Чернишову – по 6 років колонії кожному. Прокурор САП, адвокати і самі обвинувачені подали скарги на цей вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: