Офіс генпрокурора скерував до суду справу про запчастини для вертольотів

Читать на русском
Офіс генпрокурора закінчив досудове слідство у справі за підозрою двох осіб у заволодіння коштами оборонного відомства.
фото: dumskaya.net

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Офісу генерального прокурора скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «Київ-Авіаторг» Михайла Щербаня та командира однієї з військових частин у закупівлі двох автоматів перекосу для вертольотів Мі-8 за завищеною вартістю.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 5 квітня, повідомляє «Слово і діло».

У самій ухвалі не вказуються посади, прізвища та фабулу справи, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про вказаних осіб та обставини справи.

«У кримінальному провадженні за обвинуваченням (Щербаня – ред.) та (командира військової частини – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, призначити відкрите підготовче судове засідання на 15 квітня 2024 року о 16:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, командир військової частини у змові з директором фірми розтратив ввірених грошових коштів внаслідок надмірно сплаченої на користь ТОВ «Київ-Авіаторг» завищеної вартості двох автоматів перекосу 8-1950-000 на загальну суму 791 772 грн.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд поновив слухання справи колишнього посадовця Міноборони. Раніше САП повернула до Національної поліції справу ексдиректора департаменту МО Олександра Лієва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: