АП ВАКС готова розглянути скарги на вирок експосадовцям прокуратури Донеччини

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скаргу на вирок, яким засудили до реального покарання колишніх прокурорів.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до строків у колонії засудили колишнього начальника відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури Донецької області Максима Кального, екскерівника відділу нагляду за дотриманням законів органами фіскальної служби цієї ж прокуратури Сергія Українського та адвоката Андрія Чернишова.

Таке рішення 22 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав експосадовців прокуратури Донецької області Кального та Українського, а також адвоката Чернишова винними в одержанні неправомірної вигоди. Українському призначили 7 років позбавлення волі, а Кальному та Чернишову – по 6 років колонії кожному. Прокурор САП, адвокати і самі обвинувачені подали скарги на цей вирок.

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційних скарг, поданих: прокурором САП, обвинуваченими та їхніми захисниками на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 жовтня 2023 року. Розгляд апеляційної скарги призначити на 13 лютого 2024 року о 10:00 у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року САП скерувала до суду справу начальників відділів прокуратури Донецької області та адвоката. За версією обвинувачення, вказані особи отримали неправомірну вигоду сумі 10 тисяч доларів за повернення арештованого у кримінальному провадженні майна сумою близько 5 млн російських рублів. Цю справу ніхто не хотів слухати через постійні самовідводи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: