Виїзд чоловіків за кордон: судді знову продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу служителю Феміди.
фото: graty.me

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 червня строк дії обов'язків, покладених на суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні 1500 доларів неправомірної вигоди за винесення рішення про дозвіл на виїзд за кордон військовозобов'язаного чоловіка.

Таке рішення 8 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Боярського з альтернативою 1 059 800 грн застави. Ці кошти внесли і суддя вийшов з-під варти під такі обов'язки: не відлучатися з Одеси та Білгород-Дністровського без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з двома особами та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову продовжити дію обов'язків.

«Клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Боярського – ред.), задовольнити. Продовжити підозрюваному на два місяці - до 8 червня 2024 року, строк дії обов'язків», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександру Боярському. За даними слідства, схема передбачала видачу судових рішень щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини із батьком, аби він використовував таке рішення як підставу для виїзду з нею за кордон. «Клієнтів» шукали у групах в соціальних мережах, а вартість кожного судового рішення становила від 1500 до 3500 доларів США.

Детективи встановили, що протягом 2022-2023 років у вказаному районному суді ухвалили понад 1000 подібних рішень. При цьому мали місце випадки виїзду чоловіків за кордон без супроводу дитини, визначення місця проживання дитини на тимчасово окупованій території, підробки процесуальних документів від позивачів та втручання у систему автоматизованого розподілу судових справ. Наразі задокументовано передачу одному із суддів неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США за обіцянку ухвалити «потрібне» рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: