Україна та Британія підписали оборонну угоду: Умєров повідомив деталі

Читать на русском
З боку України документ підписали Рустем Умєров та міністр промисловості Олександр Камишин. З боку Британії – міністр із торгівельної політики Грег Хендс.
Фото: Рустем Умєров / Facebook

Україна та Велика Британія підписали рамкову домовленість про співпрацю у сфері оборонних матеріалів. Документ ще більше посилить співпрацю у військовій галузі.

Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook у середу, 10 квітня.

З боку України документ підписали Умєров та міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. З боку Британії – міністр із торгівельної політики Грег Хендс.

З якою регулярністю союзники постачають Україні нові зразки західної зброїСоюзники востаннє передавали Україні нові зразки озброєння у жовтні. Як часто відбуваються такі поставки – на інфографіці.

«Нова угода стане дієвим механізмом посилення нашої співпраці у військовій галузі, відкриває шлях до надання ще більшої підтримки з боку Великої Британії, залучення найпрогресивніших британських технологій для нашої оборони», – розповів Умєров.

Він закликав представників десятків британських компаній інвестувати в Україну та створювати спільні підприємства.

У свою чергу уряд Великої Британії повідомив, що підписання угоди в Києві відбулося під час найбільшої торгової місії 29 британських компаній, які прибули до України, «щоб розповісти про свій досвід та знайти можливості для співпраці».

Зокрема, компанія BAE Systems офіційно домовилася про обслуговування та ремонт легких гаубиць L119 в Україні, які раніше Великобританія передала для ЗСУ.

Нагадаємо, Україна отримає від Британії партію обладнання для розмінування. Також Великобританія виділить понад 300 млн фунтів на дрони для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: