Рада запросила військове керівництво виступити перед ухваленням законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
У Раді хочуть почути доповіді головкома ЗСУ Олександра Сирського, начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича, командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.
Reuters

Депутати Верховної ради проголосували за те, щоб перед початком розгляду законопроєкту про мобілізацію у другому читанні з трибуни зали парламенту виступили головнокомандувач ЗСУ, начальник Генштабу та командувач ОС ЗСУ.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Друге читання законопроєкту про мобілізацію: які зміни рекомендував комітетЗаконопроєкт про мобілізацію починають розглядати у другому читанні. Що рекомендував комітет щодо відстрочки від призову, демобілізації, обмежень для ухилянтів та інших питань.

За його словами, за відповідне рішення проголосували 315 депутатів.

У Раді хочуть почути доповіді головкома ЗСУ Олександра Сирського, начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргилевича, командувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

«Рада прийняла рішення запросити військове керівництво (Сирського, Баргилевича і Содоля ) для виступу перед початку розгляду закону про мобілізацію. Буде можливість дати їм виступ», – написав Желєзняк.

У той же час у Раді не вистачило голосів, щоб запросити для виступу голову Міноборони України Рустема Умєрова та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, Комітет Верховної ради з питань національної безпеки затвердив текст законопроєкту про мобілізацію до другого читання. Документ готовий до розгляду у залі ВР.

«Слово і діло» зібрало все, що зараз відомо про норми, рекомендовані комітетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: