У двох областях України сталися аварійні відключення світла

Читать на русском
Через російські атаки в Миколаївській та Херсонській областях виникли аварійні відключення електрики.
Фото: ikrim.net

Через нічну атаку росіян сьогодні вдень енергетики застосували аварійні відключення у Миколаївській та Херсонській областях. Також зберігається обмеження у споживанні електрики для Харківщини та Криворізького району.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

«Через пошкодження в мережах обленерго аварійно знеструмлено споживачів у Херсонській та Миколаївській областях. Тривають відновлювальні роботи», – сказано у повідомленні.

Миколаєвобленерго повідомило, що у Миколаєві сталося масштабне аварійне відключення світла.

«Друзі, маємо масштабне аварійне відключення», - йдеться у повідомленні.

В обленерго зазначили, що у тих будинках, де зараз немає світла, - це не за графіком. Енергетики вже працюють над заживленням споживачів.

Глава Херсонської ОВА повідомив, що внаслідок удару рф по критичній інфраструктурі зникла електроенергія у Херсонському районі, але зараз абонентів уже почали підʼєднувати до мережі.

Також проблеми з електрикою є у Полтавській області.

«Увечері на високовольтній підстанції на Полтавщині відключалось обладнання, в результаті знеструмились побутові споживачі операторів системи розподілу на Харківщині та Полтавщині, промисловість, залізниця (зафіксовано порушення у русі потягів)», – сказано в повідомленні Міненерго.

При цьому у Харкові продовжують діяти графіки погодинних відключень світла, але їх вдалося скоротити.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували південні області України. Сили ППО збили 14 дронів та дві ракети. Пізніше стало відомо, що окупанти вдарили по енергетичній інфраструктурі в Миколаївській та Одеській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: