Апеляційна палата заарештувала кошти помічнику Куценка

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримала скаргу прокурора САП на рішення про накладання арешту на вилучене майно в підозрюваного.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду наклала арешт на 200 тисяч гривень та 2000 євро, вилучені під час обшуку в помічника заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка Олександра Чижеликова.

Таке рішення 14 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 5 березня антикорупційний суд наклав арешт на iPhone 15, із сім-картою та чохлом; iPhone 7; флешку Transcend 4Gb; мобільний телефон Xiaomi; мобільний телефон Redmi; ноутбук Lenovo та зовнішній накопичувач. Водночас суд відмовився заарештувати 200 тис. грн і 2000 євро. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 05 березня 2024 року скасувати в частині відмови накладення арешту на грошові кошти та постановити в цій частині нову ухвалу, якою клопотання детектива НАБУ про арешт майна у кримінальному провадженні в цій частині задовольнити. Накласти арешт на грошові кошти у розмірі 130 000 грн... Накласти арешт на майно, а саме: грошові кошти в сумі 2000 євро і грошові кошти в сумі 70 000 грн гривень. В іншій частині апеляційну скаргу залишити без задоволення та ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 5 березня 2024 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: