Апеляційна палата залишила з підозрою ексгендиректора заводу «Зоря»-«Машпроект»

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для підтримання скарги захисника підозрюваного на обраний запобіжний захід.
фото: utg.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення скаргу на повідомлення про підозру, оголошену колишньому генеральному директору державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» Андрію Хоменку.

Таке рішення 13 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, антикорупційний суд відмовився скасувати підозру Хоменку. Захисник підозрюваного подав апеляцію на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 14 лютого 2024 року, якою залишено без задоволення його скаргу на повідомлення про підозру (Хоменку – ред.) у кримінальному провадженні, залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС заочно заарештував Хоменка в цій справі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом ексгендиректорам заводу «Зоря»-«Машпроект» і одному підприємцю у заволодінні 1,32 млрд грн. Слідство встановило, що керівництво заводу «Зоря»-«Машпроект», яке експортувало продукцію власного виробництва за кордон, організувало схему заволодіння коштами держпідприємства. Для цього з компанією-нерезидентом уклали низку агентських угод, за якими вона нібито мала надавати послуги з пошуку та проведення переговорів з потенційними покупцями продукції держпідприємства щодо укладання з ними відповідних зовнішньоекономічних контрактів.

У результаті протягом 2013-2018 років на рахунки компанії-нерезидента держпідприємство безпідставно перерахувало 61,98 млн доларів як оплату за удавані агентські послуги. Завдання ДП збитків на цю суму підтверджується висновком судової економічної експертизи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: