Справу про стеження за журналістами Bihus.Info доручили розслідувати ДБР

Читать на русском
Офіс Генпрокурора доручив слідчим ДБР здійснювати досудове розслідування у справі про незаконне стеження за журналістами проєкту Bihus.Info.
Фото: РБК-Україна

Офіс Генерального прокурора доручив слідчим ДБР здійснювати досудове розслідування у справі про незаконне стеження за журналістами проєкту Bihus.Info.

Про це повідомила пресслужба ОГП.

Зазначається, що таке рішення було ухвалено з огляду на те, що до скоєння зазначеного кримінального правопорушення, ймовірно, причетні працівники правоохоронного органу.

У відомстві додали, що над вивченням усіх порушень проти журналістів працює спеціальний підрозділ ОГП.

«У відповідності до підписаного меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю Офісу Генпрокурора та медійних і правозахисних організацій відбуваються робочі зустрічі з представниками медіа, на яких ретельно розглядаються усі такі випадки та вживаються необхідні заходи для забезпечення справедливого розслідування та покарання винних осіб. Остання зустріч прокурорів та журналістів відбулася в січні 2024 року, а наступну проведуть найближчим часом», – зазначено у заяві.

Нагадаємо, 16 січня в мережі опублікували запис прихованої зйомки, на якій журналісти Bihus.Info нібито вживають наркотичні речовини. Керівник проєкту Денис Бігус пообіцяв «жорсткі кадрові рішення», але наголосив на незаконності прослуховування та спостереження за співробітниками.

Згодом команда журналістів Bihus.Info встановила, що за ними стежили співробітники Департаменту захисту національної державності СБУ. Після заяви Bihus.Info про стеження у СБУ звільнили керівника Департаменту захисту національної державності Романа Семенченка.

Сьогодні Верховна Рада викликала голову СБУ Василя Малюка для доповіді через стеження журналістів Bihus.Info. Малюк, у свою чергу, вже відреагував на скандал із Bihus.Info.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: