У Румунії стартували масштабні військово-морські навчання НАТО

Читать на русском
Участь у навчаннях Sea Shield беруть військові з Болгарії, Франції, Грузії, Греції, Італії, Великої Британії, Молдови, Королівства Нідерландів, Польщі, Португалії, Туреччини, США та Румунії.
Фото: facebook.com/ForteleNavaleRomane?locale=ro_RO

У Румунії з понеділка розпочалися найбільші багатонаціональні навчання, організовані румунськими військово-морськими силами Sea Shield («Морський щит»).

Про це повідомляє Radio Romania.

У Румунії поблизу кордону з Україною знайшли уламки дронуУ прикордонному районі Румунії виявили фрагменти об'єкта, схожого на безпілотник, повідомило Міноборони країни.

Церемонія відкриття відбулася сьогодні у порту Констанци.

У навчаннях Sea Shield беруть участь понад 2 200 військовослужбовців та 135 кораблів, літаків та транспортних засобів з 12 країн-союзників та партнерів.

Зокрема, задіяні війська та бойові засоби з Болгарії, Франції, Грузії, Греції, Італії, Великої Британії, Молдови, Королівства Нідерландів, Польщі, Португалії, Туреччини, США та Румунії.

Навчання Sea Shield фокусується на навчанні у всіх галузях бойових дій і спрямований на підвищення рівня оперативної сумісності між силами, що беруть участь.

«Нам належить відпрацювати оперативні процедури у протичовновому, надводному та протиповітряному середовищі, у Чорному морі, а також у річковій зоні відповідальності», – розповів віце-адмірал Міхай Панаїт, начальник штабу військово-морських сил Румунії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Молдова та Грузія візьмуть участь у навчаннях НАТО. А раніше анонсувалося, що Фінляндія вперше як член НАТО візьме участь у спільних оборонних навчаннях Альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: