Виплати ВПО за березень: у Мінсоцполітики відповіли тим, хто не отримав гроші

Читать на русском
Не всі внутрішні переселенці отримали виплати у березні, але вони можуть отримати гроші у квітні за два місяці.
Фото Слово і діло

Внутрішні переселенці, які не встигли отримати виплати у березні, але вони мають на них право, отримають кошти у квітні одразу за два місяці.

Про це повідомили у п'ятницю у Мінсоцполітики.

Виплати ВПО: як зміняться правила нарахування допомоги з 1 березняНові правила призначення виплат внутрішньо переміщеним особам із 1 березня 2024 року – на інфографіці.

Повідомляється, що з 1 березня держава ще на 6 місяців продовжила допомогу для ВПО, які належать до найвразливіших категорій.

За результатами березня 535 тис. українців – передусім особи з інвалідністю 1 і 2 групи, а також пенсіонери, чий розмір пенсії не перевищує 4 прожиткових мінімумів (9 444 грн) – отримали продовження виплат допомоги автоматично.

Ще 196,1 тис. сімей звернулись з заявами про продовження виплат. З них протягом березня було опрацьовано і призначено виплати для 98 тис. сімей (особових рахунків), на загальну кількість 181 тисяча осіб.

Решта звернень щодо продовження виплат ще знаходяться в опрацюванні. Тож якщо ВПО має право на виплату, звернулися по неї, проте ще не отримали коштів, – заява опрацьовується, а гроші надійдуть у квітні.

«Якщо ви маєте право на виплату та звернулися за нею, проте поки що не отримали коштів, - це означає, що заява обробляється, а гроші надійдуть після призначення виплати за весь період з моменту подання такої заяви (тобто за березень та квітень включно)», – зазначили у Мінсоцполітики.

Для тих, хто ще не встиг подати заяву - термін подання продовжено до 30 квітня.

Нагадаємо, з 1 березня змінилися умови нарахування допомоги ВПО. Виплати автоматично продовжили лише деяким категоріям. Також повідомлялося, що Кабмін розширив перелік переселенців, яким збережуть виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: