Найбільше атак зафіксували на Бахмутському напрямку: на фронті за добу відбулося 65 зіткнень

Читать на русском
Протягом минулої доби, 4 квітня, на фронті відбулося 65 бойових зіткнень. Найбільше атак російських військ зафіксували на Бахмутському напрямку.
armyinform.com.ua

Протягом минулої доби, 4 квітня, на фронті відбулося 65 бойових зіткнень. Найбільше атак російських військ зафіксували на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом вчора ворог завдав 4 ракетних та 80 авіаційних ударів, здійснив 108 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем були близько 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність.

На Куп’янському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не вів.

На Лиманському напрямку українські військові відбили 4 атаки противника в районі населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 30 атак в районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам’янка Луганської області; Спірне, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Також зазначають, що там ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку, ЗСУ відбили 2 атаки в районах населених пунктів Первомайське та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Велика Новосілка та Урожайне.

На Оріхівському напрямку протягом минулої доби загарбники, за підтримки авіації, здійснили 4 невдалі спроби атакувати позиції наших військ в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби війська рф здійснили 5 безуспішних атак.

Нещодавно повідомляли, що ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію на фронті, але для подальшого стримування російської армії українським військовим потрібні нові постачання озброєнь та снарядів.

Також писали, що ворог навмисно запустив чутки про те, що незабаром розпочне наступ на Сумську та Чернігівську області. Сили оборони уважно відстежують усі дані та контролюють ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: