«Спотворення реальності»: у МЗС вимагають пояснень від німецького каналу щодо сюжету про Маріуполь

Читать на русском
МЗС України відреагувало на візит журналіста німецького телеканалу ZDF Арміна Керпера до тимчасово окупованого Маріуполя.
Фото: washingtonpost.com

Міністерство закордонних справ України відреагувало на візит журналіста німецького телеканалу ZDF Арміна Керпера до тимчасово окупованого Маріуполя.

Заяву, присвячену цьому питанню, опублікував речник МЗС Олег Ніколенко в соцмережі X.

«Спотворення реальності – це не журналістика. Крім того, візит керівника московського бюро ZDF до окупованого Маріуполя без згоди України є порушенням українського законодавства. Ми закликаємо ZDF надати офіційне пояснення», – наголосив дипломат.

Він додав, що порушення законодавства може вплинути на подальшу роботу представників ZDF на території України.

Варто зазначити, що репортаж із Маріуполя показали на німецькому телебаченні 29 січня. Керпер у рамках сюжету заявив, що більшість жителів міста «налаштовані проросійськи».

За його словами, місто нібито відновлюється, «функціонує, працюють магазини та ресторани». При цьому Керпер не зазначив, що місто було практично повністю зруйноване російськими окупантами.

Нагадаємо, на початку року пропагандисти планували провести в італійському місті Модена виставку-конференцію про нібито відновлення Маріуполя.

Після втручання МЗС мерія Модени відкликала дозвіл на проведення виставки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: