До САП передали справу експомічника судді з Одеси, він пішов на угоду

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно колишнього помічника судді одного з одеських райсудів.
фото: usionline.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу за обвинуваченням колишнього помічника судді Малиновського районного суду Одеси, адвоката Дениса Манюка у підбуренні до надання 2000 неправомірної вигоди. Він пішов на угоду.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 1 квітня, повідомляє «Слово і діло».

«13 березня до ВАКС зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшов обвинувальний акт з додатками та угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо обвинувачення (Дениса Манюка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 27, частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 369 КК для розгляду», – йдеться в рішенні.

Як вказується в інших судових рішеннях, Національна поліція підозрювала Манюка у зловживанні впливом за 2000 доларів неправомірної вигоди. За даними слідства, у листопаді 2023 року адвокат Манюк, який раніше був помічником судді Малинського райсуду Одеси Ніни Мирончук, розповів громадянину України Олегу Михалевичу, який звернувся до нього за юридичною консультацією, про знайомство з суддею, яка розглядатиме адміністративні протоколи щодо нього.

Як повідомив Манюк, він може узгодити з суддею Малинського райсуду Іриною Мазур питання про закриття вказаних справ відносно Михалевича, але за неправомірну вигоду. Адвокат розповів Михалевичу, що тому необхідно передати 1000 доларів неправомірної вигоди за кожен адмінпротокол (загалом їх було три). Пізніше Манюк наполіг на передачі спочатку 2000 доларів за закриття вже двох скерованих до суду протоколів. 20 січня 2024 року Михалевич передав Манюку 2000 доларів, після чого адвокату повідомили про підозру.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу судді Кропивницького апеляційного суду. Також прокуратура передала до суду обвинувальний акт на чолі одного з райсудів Одеської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: