Завантажено 50 ракет: Гуменюк попередила про загрозу масованого удару «Калібрами»

Читать на русском
Росія готова завдати нового масованого удару по Україні ракетами Калібр – зараз у чорноморській акваторії знаходяться дев'ять підводних та надводних носіїв.
Фото: Getty Images

Росія готова завдати нового масованого удару по Україні ракетами «Калібр» – зараз у чорноморській акваторії знаходяться дев'ять підводних та надводних носіїв.

Про це повідомила речниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк у коментарі Апостроф TV.

Умєров розповів, скільки ракет рф з початку року поцілили по військових об'єктах, а скільки по цивільнихВсього 3 відсотки випущених росією від початку року по Україні ракет, безпілотників та керованих бомб уразили військові цілі, решта били по цивільних.

За останніми даними, рашисти завантажили на свої ракетоносії 50 «Калібрів».

«Незважаючи на те, що росіяни не можуть активно діяти в акваторії Чорного моря, у базах у них все одно стоять вже завантажені «Калібрами» ракетоносії. Небезпека залишається високою», – зазначила речник.

Вона додала, що протягом минулого місяця росіяни двічі виводили ракетоносії на бойове чергування.

«Щоразу вони виводили саме підводні ракетоносії, що свідчить про те, що вони побоюються ударів українськими морськими дронами та БПЛА. Очевидно, що підводний корабель простіше вберегти від таких загроз», – резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, начальник ГУР Кирило Буданов нещодавно заявив, що російська армія довгий час накопичувала крилаті ракети типу «Калібр» і може використовувати їх для ударів по Україні найближчим часом.

Раніше у ЗСУ відповіли, чому ворог завдає масованих ударів по Україні у світанковий час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: