В Україні з'являться ще два об'єднані виші

Читать на русском
Українську академію друкарства (УАД) приєднають до Львівської політехніки, а Миколаївська астрономічна обсерваторія приєднається до Головної астрономічної обсерваторії НАН України.
фото Вікіпедія

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо модернізації ще низки вищих навчальних закладів та наукових установ.

Про це повідомила пресслужба МОН України.

Скільки заробляють ректори топ-вишів УкраїниСеред ректорів топ-20 вишів України найбільша зарплатня у 2022 році була у керівника університету імені Драгоманова, а найнижча – у ректора Києво-Могилянської академії.

Як зазначили у відомстві, головна мета об'єднання вишів – покращити якість вищої освіти, підвищити ефективність роботи наукових установ та створити потужні освітні та наукові центри.

Так, Українську академію друкарства (УАД) приєднають до Національного університету «Львівська політехніка».

Особливості модернізації:

  • на базі НУ «Львівська політехніка» сформують окремий факультет із назвою УАД, у якому буде продовжено освітню і наукову діяльність академії, а її непрофільні програми будуть гармонізовані зі схожими програмами в НУ «Львівська політехніка»;

  • студенти, які вже розпочали навчання, продовжать його за обраними спеціальностями та освітніми програмами зі збереженням усіх попередніх умов (форми фінансування, вартості контракту / бюджетне місце).

Навчання в модернізованому ЗВО розширить можливості доступу претендентів до якісної матеріально-технічної бази, профільних та кваліфікованих викладачів, а також надасть більший спектр дисциплін до вивчення, особливо за вільним вибором.

Науково-дослідний інститут «Миколаївська астрономічна обсерваторія» приєднається до Головної астрономічної обсерваторії НАН України.

Реорганізація інституту дозволить:

  • посилити кадровий потенціал;
  • розширити матеріально-технічну базу;
  • сприяти міжнародному співробітництву інституту;
  • збільшити можливості залучення додаткового фінансування на дослідження.

Нагадаємо, у Кабміні анонсували масштабну реформу вищої освіти. У МОН пояснили, чому хочуть зменшити кількість вишів. Глава МОН розповів, як відбуватиметься скорочення кількості ВНЗ.

20 березня повідомлялося, що МОН призупиняє процес модернізації мережі ВНЗ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: