МОН призупиняє процес модернізації мережі вишів

Читать на русском
МОН призупиняє процес модернізації мережі вишів у трьох містах на час вступної кампанії-2024.
Фото Слово і діло

Міністерство освіти і науки України зупиняє процес модернізації мережі вищих навчальних закладів на час вступної кампанії.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Скільки заробляють ректори топ-вишів УкраїниСеред ректорів топ-20 вишів України найбільша зарплатня у 2022 році була у керівника університету імені Драгоманова, а найнижча – у ректора Києво-Могилянської академії.

«14 березня стартувала реєстрація на НМТ, основна сесія якого відбудеться з 14 травня до 25 червня. Після цього розпочнеться активна фаза вступної кампанії 2024 року. У той же час ми розуміємо, що і вступники, і навчальні заклади вже активно готуються до вступу. У зв'язку з цим МОН прийняв рішення у цей період не пропонувати на розгляд КМУ зміни в мережі ВНЗ, крім тих, які вже перебувають на узгодженні ЦОІВ (центральні органи виконавчої влади – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, йдеться про три проекти розпорядження, які стосуються об'єднання вишів у Львові, Кривому Розі та Дніпрі.

«Протягом наступних місяців продовжимо консультації зі стейкхолдерами, щоб у результаті розробити ефективні стратегії розвитку як окремих об'єднаних університетів, так і мережі ВНЗ загалом», – підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, 14 березня стартувала реєстрація на НМТ-2024.

До цього у Кабміні анонсували масштабну реформу вищої освіти. У МОН пояснили, чому хочуть зменшити кількість вишів. Глава МОН розповів, як відбуватиметься скорочення кількості вишів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: