САП просить стягнути доходи експосадовця поліції від конфіскованих активів

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура звернулася до суду з проханням стягнути на користь держави доходи колишнього поліцейського.
Андрій Аносовфото: Нацполіція

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить стягнути в дохід держави доходи колишнього заступника директора департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Андрія Аносова, отримані ним від конфіскованих у цивільному порядку активів.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 25 березня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 13 березня прокурор САП звернувся до ВАКС з позовом до Аносова про стягнення в дохід держави доходів від необґрунтованих активів. Як на підставу позову САП посилається на те, що Аносов отримав доходи у вигляді виплачених йому відсотків у загальному розмірі 399 070,06 грн та 314,43 доларів від розміщення на депозитних рахунках в банку ПУМБ грошових коштів у розмірі 2,3 млн грн і 35 481,42 доларів. Ці кошти визнані необґрунтованими активами рішенням ВАКС. Через це прокурор просить визнати необґрунтованими активами зазначені грошові кошти в сумі 399 070,06 грн та 314,43 доларів США та стягнути їх в дохід держави.

«Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Держави в особі САП до (Аносова – ред.) про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави. Цивільну справу розглядати в порядку загального позовного провадження. Призначити справу до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 15:30 19 квітня 2024 року, яке відбудеться у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію 3,29 млн грн експосадовця Нацполіції Аносова. Як стверджують у САП, детективи НАБУ і прокурори розслідують справу за фактом декларування недостовірної інформації цим ексзаступником начальника департаменту Нацполіції. За версією слідства, посадовець протягом 2020-2021 років набув необґрунтованих активів на загальну суму 3,29 млн грн. Зважаючи на те, що ці активи перевищують його законні доходи, САП заявлено позов з вимогою стягнути їх в дохід держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: