НАБУ і САП завершили розслідувати справу голови Одеської райради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити стороні захисту матеріали досудового розслідування у справі про компенсації.
фото: 49000.com.ua

НАБУ та САП завершили розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата, голови Одеської районної ради Одеської області Віталія Барвіненка у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла в Києві.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«1 квітня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад, підозрюваного у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці. На сьогодні за дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали для ознайомлення», – інформують НАБУ і САП.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до екснардепа Барвіненка у вигляді застави розміром понад 1 млн грн. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; не відлучатися з Одеської області без дозволу; утримуватись від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Барвіненку про підозру. За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером державного підприємства «Готельний комплекс «Київ». У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тис. грн компенсацій за винайм житла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: