Ще одній категорії пенсіонерів із квітня перерахують виплати

Читать на русском
Пенсіонерам, які працюють, з 1 квітня буде проведено перерахунок пенсій. Збільшені розміри виплат вони отримають орієнтовно у червні.
Pixabay

В Україні з 1 квітня проводитимуть перерахунок пенсій для пенсіонерів, які працюють.

Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Благодійні пенсії для українців: стало відомо, скільки грошей надійшло до ПФУ у вигляді донатівУкраїнці за неповний рік внесли 166,7 тисячі гривень благодійних пожертв для оплати пенсій.

Автоматичний перерахунок буде проведено пенсіонерам, які станом на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу або відпрацювали менше 24 місяців, але після призначення або попереднього перерахунку пенсії минуло два роки.

Якщо на 1 березня набуто не менше двох років страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу.

Якщо після призначення або попереднього перерахунку пенсії на 1 березня набуто менше ніж 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії здійснюється не раніше ніж через два роки після призначення/попереднього перерахунку з урахуванням лише набутого страхового стажу.

У ПФУ зазначили, що збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 1 квітня, пенсіонери отримають орієнтовно у червні.

Нагадаємо, з 1 березня було проведено індексацію пенсій на 8%. Виплати були підвищені понад 10 млн громадян.

Крім того, разом із щорічною індексацією пенсій було здійснено перерахунок виплат з урахуванням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: