Українцям проіндексують пенсії з 1 березня: як зростуть виплати

Читать на русском
В Україні з березня після індексації пенсії буде підвищено майже на 8 відсотків. Середній розмір підвищення становитиме 322 грн.
Фото Слово і діло

Кабінет міністрів сьогодні офіційно ухвалив рішення щодо індексації пенсій з 1 березня 2024 року. Виплати зростуть у 10 мільйонів українців.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 23 лютого.

У якому віці виходять на пенсію та скільки в середньому живуть громадяни у різних країнах світуПенсійний вік та очікувана тривалість життя чоловіків і жінок у різних країнах світу – на інфографіці.

За його словами, з 1 березня пенсії буде підвищено майже на 8%. Середній розмір підвищення складе 322 гривні, а середня пенсія зросте до 5 717 гривень.

Шмигаль пояснив, що розмір підвищення розраховується на основі інфляції та зростання середньої зарплати в Україні.

«Індексація торкнеться більше 10 мільйонів наших громадян: 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч чорнобильців», - сказав він.

Крім того, з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. Також у 2024 році, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій.

Нагадаємо, у Мінсоцполітики назвали приблизний розмір індексації пенсій у 2024 році. Раніше Шмигаль повідомляв, чи будуть затримки з виплатою пенсій та зарплат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: