Стало відомо, скільки ракет і дронів рф запустила по Києву з початку року

Читать на русском
Росія з 1 січня до 1 квітня в ході атак на Київ використала понад 180 дронів та ракет різних типів.
Фото: ДСНС

Російські війська з початку року застосували проти Києва понад 180 дронів і ракет різних типів.

Про це повідомили у військовій адміністрації столиці.

Загроза ракетних атак та проникнення ДРГ: Рада оборони Києва ухвалила кілька рішеньУ Раді оборони Києва заявили про загрозу ракетних атак на столицю, проникнення ДРГ та залучення російських агентів для дестабілізації ситуації.

За словами голови адміністрації Сергія Попка, з 1 січня до 1 квітня у напрямку Києва ворог випустив понад 180 засобів ураження:

  • 5 одиниць 3М22 «Циркон»;
  • 11 одиниць Х-47М2 «Кинджал»;
  • 6 одиниць «Іскандер-М»;
  • 3 одиниці Х-69;
  • 1 одиниця «Калібр»;
  • 113 одиниць Х-101;
  • 48 ударних безпілотників Shahed.

«Ми неодмінно переможемо, бо ми неймовірно сильні! І наша сила – в єдності, мужності та стійкості. Ворог систематично атакує ударними дронами та ракетами різних типів та модифікацій. Агресор намагається нас залякати, зруйнувати наше прекрасне місто. Але це йому не вдасться. Скільки б зброї у ворога не було», – зазначив Попко.

За підрахунками «Слово і діло» за другий рік повномасштабної війни рф використала проти України понад 1,5 тисячі ракет і 3,6 тисяч ударних дронів. Докладніше – на інфографіці.

Нагадаємо, 2 січня внаслідок удару по Києву було пошкоджено багатоповерхові житлові будинки, склади, приватні автомобілі та автосалони у Солом'янському, Святошинському, Печерському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах. Загинуло двоє людей, понад 50 було поранено.

Внаслідок атаки на столицю 23 січня було поранено понад 20 людей.

7 лютого у Голосіївському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети на житловий багатоповерховий будинок сталася пожежа у кількох квартирах. Крім того, спалахнула будівля СТО. Загинуло 6 людей, близько 40 постраждали.

Росіяни також били по Києву 21 березня, 24 березня, 25 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: