Удар по Харкову вперше за два роки був авіабомбами: постраждалих вже 16

Читать на русском
У Харкові стрімко зросла кількість постраждалих від удару по Шевченківському району. Попередньо, ворог застосував КАБи.
фото Сергій Болвінов /Facebook

У Харкові в першу годину після атаки кількість постраждалих збільшилася до 16 осіб. Також поліція озвучила попередню версію - вперше з 2022 року росіяни завдали удару по місту з авіації.

Про це повідомив керівник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов у Facebook.

«Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. Це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250. Маємо два прильоти - перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків», – написав він.

Болвінов підтвердив, що наразі є дані про одного загиблого. На місці працюють усі служби, розпочалася рятувальна операція.

«Авіацію для удару по житловим кварталам Харкова росіяни не використовували вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час», – уточнив він.

Голова Харківської ОВА також написав, що «сьогодні ворог вперше по Харкову завдав удару саме керованим боєприпасом великого калібру».

Тим часом, мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що постраждалих вже 16. Загинув один чоловік.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові пролунали два вибухи, влада повідомила про удар по житловій забудові в Шевченківському районі. 26 березня росія завдала ракетного удару по Харкову турбореактивною ракетою X-35У.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: