В ОВА прокоментували чергову статтю у ЗМІ про «плани путіна захопити Харків»

Читать на русском
Росіяни можуть мріяти про захоплення Харкова, але цього їм не вдалося зробити за два роки і зараз шансів також немає.
фото Харківська ОВА

Вже не вперше росіяни заявляють про те, що диктатор путін хоче кинути всі сили на захоплення Харкова. Але за два роки росіяни без бою не змогли захопити жодного міста на Харківщині. Все, що вони можуть, це бити по мирному населенню.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram 26 березня.

«План Буданова»: у ГУР розповіли, як готувалися захищати ХарківОборону Харкова розпочали готувати за 2-3 тижні до початку повномасштабного російського вторгнення. До міста завезли машини зі зброєю.

За його словами, вже третій рік люди чують про те, як диктатор володимир путін хоче «взяти» Харків. Але за 761 день повномасштабної війни росіяни не змогли в бою захопити жодне велике українське місто. У тому числі й Харків.

«Перемогти незламних харків'ян не змогли ні 2022-го, ні 2023-го, як і утримати позиції в населених пунктах області», - заявив він.

Наразі окупанти лише бомбять мирне населення.

«Середньовічна тактика варварів: те, що не можуть взяти на поле битви, - обстрілюють ракетами, літаками та артилерією. Тому шалені фантазії окупантів супроводжуються щоденними обстрілами цивільного населення», - написав він.

За його словами, знищення будинків мирних людей це єдине, що можуть робити окупанти від безсилля на фронті. А на подібні «заяви» українські захисники мають єдину і справедливу відповідь, вони демонструють її на полі бою.

Як відомо, сьогодні російське видання «Медуза» опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що нібито в Кремлі хочуть захопити Харків і закінчити війну проти України.

Нагадаємо, у грудні видання Bild писало про те, що росія хоче продовжувати війну до 2026 року та захопити Харків, Дніпро та Запоріжжя.

При цьому у січні у ЗСУ повідомляли, що загрози нового наступу на Харків немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: