ВАКС знову продовжив відсторонення мера Сум

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку відсторонення під посади мера.
фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 лютого строк відсторонення Олександра Лисенка від посади міського голови Сум. НАБУ і САП підозрюють його в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«8 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП, та відсторонив ще на два місяці від займаної посади мера міста Суми, якого спільно директором Департаменту інфраструктури Сумської міської ради викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 грн. Строк відсторонення – до 8 лютого 2024 року», – інформує орган.

Як відомо, антикорупційний суд відсторонив Лисенка від посади.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру мера Сум та директора департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

У листопаді 2022-го та жовтні 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у розмірі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: