Антикорупційний суд продовжив розслідування справи мера Сум

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування справи Сумського міського голови.
фото: smr.gov.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 3 квітня строк розслідування справи за підозрою відстороненого міського голови Сум Олександра Лисенка та директора департаменту інфраструктури Сумської міської ради Олександра Журби в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою (Олександра Лисенка та Олександра Журби – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК до шести місяців (до 3 квітня – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд відсторонив Лисенка від посади.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру мера Сум та директора департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання щодо встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у провадженні господарської діяльності підприємством.

У листопаді 2022-го та жовтні 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у розмірі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: