Справа мера Сум: директору департаменту міськради продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку обов'язків підозрюваному посадовцю з Сум.
Олександр Журбафото: rama.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 березня строк дії обов'язків, покладених на директора департаменту інфраструктури Сумської міської ради Олександра Журбу. НАБУ і САП підозрюють його спільно з міським головою Сум Олександром Лисенком у проханні та одержанні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Антикорупційний суд заарештував Журбу з альтернативою 1,47 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: не відлучатися з міста Суми та Сумської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з членами виконавчого комітету Сумської міської ради та депутатами Сумської міської ради, працівниками департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити їхню дію.

«Клопотання прокурора САП - задовольнити. Продовжити підозрюваному (Журбі – ред.) строк дії обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК, до 26 березня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Сум та директору департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: