У Мінприроди оцінили збитки довкіллю від атаки рф на ДніпроГЕС

Читать на русском
Російський ракетний удар по Дніпровській ГЕС завдав великих збитків навколишньому середовищу – на даний момент вони складають понад 140 млн гривень.
Фото: hromadske.radio

Російський ракетний удар по Дніпровській ГЕС завдав великих збитків навколишньому середовищу – на даний момент він становить понад 140 млн гривень.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

В «Укренерго» назвали збитки для енергосистеми України внаслідок масованого обстрілуУкраїнська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро. Відповідна вартість стосується лише високовольтного обладнання Укренерго.

«Збитки навколишньому середовищу – це не тільки руйнування, забруднення води, а також вибухи, горіння, що дуже впливає на екосистему. Ця цифра може змінитися, але лише у бік збільшення», – сказав Стрілець.

Наразі фахівці Держекоінспекції та Держводагентства продовжують здійснювати щоденний моніторинг стану води у річці Дніпро нижче греблі ДніпроГЕС.

Стрілець також зазначив, що останні пошкодження електростанції не вплинуть на пропуск весняної повені.

Нагадаємо, росіяни 22 березня завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі. По станції влучили вісім ракет. Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

Раніше в Укргідроенерго заявили, що на відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: