Розлив нафти після атаки на ДніпроГЕС: стало відомо, коли якість води нормалізується

Читать на русском
Концентрація забруднюючих речовин у річці Дніпро від витоку нафти через атаку рф на Дніпровську ГЕС зменшується поступово.
Фото:Держекоінспекція

У Дніпрі, де стався витік нафтопродуктів через атаку рф на Дніпровську ГЕС, вода все ще забруднена. Але вже за кілька днів чи тиждень ситуація вийде на нормальний рівень.

Таку думку висловив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону 26 березня.

На відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік – УкргідроенергоСама гребля на ДніпроГЕС не пошкоджена. Пошкоджено підкранові балки, розташовані на греблі, та мостовий перехід.

За його словами, ті завдання, які він поставив, виконуються на сьогодні - це насамперед стежити за тим, щоб забруднені води не потрапили в ті місця, де вода забирається для подачі населенню.

«Тому посилений моніторинг здійснюється, Державна екологічна інспекція щодня звітує про те, що концентрація таких забруднюючих речовин зменшується. Я впевнений у тому, що за кілька днів, можливо, за тиждень ця ситуація вийде на нормальний рівень. Якщо зараз говорити про якість води для того, щоб забирати та робити водопідготовку для населення, то вона в принципі вже гаразд. Тобто, ризиків ніяких немає», – сказав Стрілець.

Нагадаємо, росіяни 22 березня завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі. По станції влучили вісім ракет. Внаслідок атаки на Дніпровську ГЕС стався витік нафтопродуктів у Дніпро.

На відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: