Суд залишив заарештованою мільйони готівки депутата Рівненської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд повернув стороні захисту скаргу на бездіяльність щодо неповернення тимчасово вилучених коштів.
Віталій Сухович (ліворуч)фото: Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства

Вищий антикорупційний суд повернув захисту скаргу на неповернення вилучених 1,85 млн доларів, 1,03 євро та 1,56 млн грн під час обшуку у депутата Рівненської обласної ради від партії «Сила і честь», заступника голови Поліського лісового офісу «Ліси України» Віталія Суховича. Його підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення 28 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Суховича до 17 березня. Під час обшуків у нього було вилучено 1 854 175 доларів, 1 034 615 євро та 1 561 800 грн. Як вказував захисник Суховича, це кошти йому не належать, а були передані депутату на зберігання. Проте суд скаргу повернув, оскільки в ній був пропущений строк.

«Скаргу на бездіяльність детектива НАБУ, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна у кримінальному провадженні, повернути адвокату», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань викрило депутата на незадекларованих статках на мільйони доларів. Під час обшуків у нього знайшли та вилучили понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі «AUDI Q8», MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: